Eet meer volkoren!

Eet u altijd volkorenbrood of kiest u toch sneller voor een witte boterham? Uit diverse onderzoeken is gebleken dat volkorengranen nog meer voordelen heeft dan dat we oorspronkelijk dachten. In dit artikel leest u welke voordelen volkoren u kan bieden!

De voordelen van volkoren

Tijdens een symposium van het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC)is duidelijk geworden dat volkoren eten bijdraagt aan een lager sterfterisico en minder kans op diabetes type 2, obesitas, hart- en vaatziekten en zelfs dikke-darm-kanker. Door vaak volkoren te eten worden deze eventuele gevolgen voorkomen.

Net zo gezond als groente en fruit

Daarnaast is er uit onderzoek gebleken dat de effecten van volkoren producten bijna gelijk zijn aan de positieve effecten van het eten van fruit en groente. Daarom wordt u niet alleen maar gestimuleerd om elke dag groente en fruit te eten, maar ook volkoren producten. De vezels uit graan hebben een nog meer bewezen positief effect op de gezondheid dan groente en fruit.

Hoeveel volkoren per dag is voldoende?

Om de bovenstaande voordelen te behalen is het belangrijk om twee keer per dag volkoren producten te eten. Het is daarbij van belang om te weten dat geraffineerde graanproducten (zoals wit brood of witte rijst) hier niet meetellen. In deze producten zitten niet voldoende volkorengranen om de positieve effecten te ervaren.

Is volkoren altijd wel volkoren?

We zien dat vele bedrijven volkoren op hun product zetten, zoals bij pasta of crackers, terwijl dit niet het geval is. In Nederland is volkorenbrood vastgelegd in de wet, zo weet u altijd zeker dat het brood uitsluitend is gemaakt van volkorenmeel.

Volkorenbrood bij de Dungense Molenbakker

Wij bereiden elke dag met liefde onze producten waar we uitsluitend gebruik maken van biologische en natuurlijke ingrediƫnten. Zo weten we altijd precies wat er in ons brood zit en kunnen we u garanderen dat u volkorenbrood krijgt bij ons. Kom eens langs in onze authentieke, maar eigentijds bakkerij. Daar kunt u zelf zien hoe we het brood maken!