Blog

Wat is het verschil tussen meel en bloem?

‘Wat is het verschil tussen meel en bloem?’ is een vraag die we vaak krijgen. Als specialisten in brood bakken, weten wij als geen ander het verschil tussen verschillende soorten graan en hun eigenschappen. Iedere graansoort heeft ook uiteraard z’n eigen samenstelling. Zowel meel als bloem wordt gebruikt voor het maken van brood. Wij informeren u graag over de verschillen tussen meel en bloem.

Lees meer

Geschiedenis Den Dungense Molen

Veel mensen in Sint-Michielsgestel kennen Den Dungense Molen. Maar kent u ook de geschiedenis van deze molen? Wij gaan graag terug in de tijd om u te voorzien van meer informatie over onze prachtige molen. Lees snel verder voor meer informatie over Den Dungense Molen, anders genoemd: De Pelikaan.

Lees meer

Weetjes over desembrood

Desembrood is in tegenstelling tot ‘gewoon’ brood niet door gist, maar door desem gerezen. Dit brood wordt bereid met behulp van een dun beslag van meel en water. Het brood moet vervolgens een paar dagen rusten om de beste kwaliteit te krijgen. Wij vertellen u graag alle weetjes over desembrood.

Lees meer

Eet meer volkoren!

Eet u altijd volkorenbrood of kiest u toch sneller voor een witte boterham? Uit diverse onderzoeken is gebleken dat volkorengranen nog meer voordelen heeft dan dat we oorspronkelijk dachten. In dit artikel leest u welke voordelen volkoren u kan bieden!

Lees meer